Sunt deja client

 
 
Am uitat parola

Sunt client nou

Creaza Cont
×
Comenzi online: 0725-558.558
Livrare curier 16.7 lei-48 h in ziele lucratoare
La comenzile peste 350 RON transport GRATUIT !

Noutati


 

»
Produse BIO » Canah » Canah Uleiul de canepa Natural, 250 ml

Canah Uleiul de canepa Natural, 250 ml


32.00Lei *pret cu TVA
Cod: 2152
Cod producator: I34928
In stoc: Da

Detalii produs

Sticla contine uleiul limpede, Natural sau Certificat ecologic, fara elemente in suspensie, de culoare verde intens. Proprietatile uleiului de canepa sunt inca putin cunoscute in Romania. In tari precum Canada sau Marea Britanie uleiul de canepa este folosit constant in alimentatie. De ce este atat de important pentru noi toti acest raport? Dezechilibrul in alimentatia noastra dintre omega 6 si omega 3 predispune la obezitate, oboseala, depresii, la boli cardiovasculare si la imbolnavirea pielii. S-a calculat ca, in alimentatia moderna, raportul dintre cei doi acizi grasi esentiali ajunge pana la 20:1, departe de raportul optim.

Valoare nutritiva:
Valoare energetica 14 g (1 lingura) 126 Kcal/527.18 KJ
  • Proteine 0 g
  • Carbohidrati 0 g
  • Grasimi/14 g
  • Saturate 1.4g
  • Nesaturate 12.5g
  • Acid Oleic (omega 9) 1.7g
  • Acid Linoleic (omega 6) 7.7g
  • Acid Gamma-Linolenic GLA (omega 6) 0.5g
  • Acid Alfa-Linolenic LNA (omega 3) 2.5g
  • Acid Stearidonic SDA (omega 3) 0.1g
  • Vitamine
  • Vitamina-alfa-E 0.38 mg
  • Vitamina-gamma-E 4.27 mg

Mod de utilizare:
Folositi 2 linguri de ulei pe zi la salate de legume sau fructe, paste, orez. Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat. A nu se lasa la indemana copiilor.

Mod de pastrare:
Loc racoros si intunecat. Dupa deschidere a se pastra la frigider.

Prezentare:
Sticla 250 ml


Cu toate ca se comercializeaza de ceva timp si pe piata romaneasca, produsele alimentare pe baza de seminte de canepa sunt putin cunoscute si, si mai putin, consumate.
Uleiul de canepa se obtine prin presarea la rece a semintelor de canepa (Cannabis sativa L.), varietatea alimentara. Nu trebuie sa se faca confuzia intre varietatea C. sativa ?i C. indica, ultima fiind varietatea cu un continut mare de Δ-9-tetrahidrocanabinol, substanta psihoactiva principala din canepa folosita ca drog (marijuana). Varietatea C. sativa are un continut extrem de mic din aceasta substanta psihoactiva, incat nu poate fi detectat prin metodele de analiza actuale (1).
Uleiul din semintele de canepa este renumit prin continutul sau in acizi grasi esentiali omega-6 si omega-3, in raportul de 3:1, care este recomandat în alimentatie. Dieta din zilele noastre contine un raport de acizi grasi esentiali omega-6: omega-3 de peste 12:1, in unele cazuri chiar 20:1 (dieta occidentala ).
Dezechilibrul dintre aportul de acizi grasi prin dieta, duce la o serie de patologii, din ce in ce mai frecvente in zilele noastre, precum: boli cardiovasculare, artrita, diabet zaharat, boli dermatologice si deficiente cognitive (2). Pe de alta parte, au fost demonstrate beneficiile unui raport adecvat al acizilor grasi esentiali omega-6:omega-3 de 3:1, printre aceste beneficii se numara: reducerea riscului de ateroscleroza (3), infarct miocardic (4), reducerea colesterolului total pe baza reducerii LDL-colesterolului (colesterolul „rau”) si cresterea HDL-colesterolului (colesterolul „bun”) (5), reducerea riscului de aparitie a unor tipuri de cancere, reducerea simptomelor artritei reumatoide, imbunatatiri ale starii cognitive si emotionale si o crestere si dezvoltare adecvata a copiilor (2). Aportul de lipide din dieta ar trebui sa fie, in cea mai mare parte, din grasimi vegetale mononesaturate si polinesaturate, cum sunt uleiurile vegetale, si semintele si fructele oleaginoase.
 Dintre toate aceste surse de grasimi alimentare vegetale, uleiul care are, in mod natural, raporul ideal de acizi grasi esentiali de 3:1 este cel de canepa.
Uleiul de canepa contine si un procent important dintr-un acid polinesaturat, destul de rar intalnit in alte produse alimentare, acidul γ-linolenic (gamma-linolenic). Studiile clinice au demonstrat ca suplimentarea cu acest acid gras polinesaturat are efecte pozitive in ameliorarea simptomelor dermatitei atopice si a altor afectiuni dermatologice (6).
Alt component al uleiului de canepa cu beneficii asupra sanatatii demonstrate este β-sitosterolul. β-sitosterolul, la fel ca alti steroli vegetali, are o structura asemanatoare colesterolului, prin urmare concureaza cu absorbtia colesterolului de la nivelul intestinului, ducand la scaderea aportului alimentar de colesterol si, concomitent, la reducerea colesterolemiei (5). Pe langa acest efect, au fost observate si demonstrate si proprietati antivirale, antifungice si antiinflamatorii ale β-sitosterolului.
Uleiul de canepa prezinta si proprietati antioxidante prin continutul important de tocoferoli (precursori ai vitaminei E) si terpene (1).
Desi prezent in cantitati reduse, metil-slicilatul din uleiul de canepa, are proprietati antiinflamatorii, antipiretice si analgezice (1).
Pentru a profita de toate efectele benefice asupra sanatatii pe care le are uleiul de canep acesta trebuie consumat doar in preparate reci, cum ar fi salatele, sau se poate adauga in supe sau alte preparate calde, dar dupa ce acestea s-au racit. Deoarece uleiul de canepa contine, in proportie de 90 % acizi grasi polinesaturati, foarte susceptibili la oxidare si la formare de peroxizi cu efecte negative asupra sanatatii, nu trebuie supus temperaturilor ridicate din timpul prepararii termice a unor alimente.



Comenzi online: 0725-558.558
Cost transport curier rapid 16.7 RON-livrare in 48 h
La comenzile peste 350 RON transport GRATUIT !

Scrie-ne pe facebook