Sunt deja client

 
 
Am uitat parola

Sunt client nou

Creaza Cont
×
Comenzi online: 0725-558.558
Livrare curier 16.7 lei-48 h in ziele lucratoare
La comenzile peste 350 RON transport GRATUIT !

Noutati


 

»
Solartium » Stratamed Gel 5gr

Stratamed Gel 5gr


124.00Lei *pret cu TVA
Cod: 3148
Cod producator: P63143
In stoc: Da

Detalii produs

STRATAMED® este un dispozitiv medical cl. IIb sub forma de gel pe baza de silicon medical cu autouscare. Este singurul produs pentru profilaxia cicatricilor anormale care a obtinut autorizatia pentru aplicarea pe plagi si leziuni deschise, pentru optimizarea procesului de cicatrizare, reducerea riscului de complicatiisi preventia din stadiul incipient al depunerilor anormale de colagencare pot determina dezvoltarea cicatricilor hipertrofice si cheloide.

AUTORIZATII STRATAMED®
STRATAMED® este fabricat in Elvetia, in conformitate cu cerintele europene pentru dispozitive medicale si este certificat CE.
STRATAMED® este autorizat de Institutul Elvetian QS Zurich, Ministerul Sanatatii din Australia, Food&Drug Administration (FDA) SUA, Ministerul Sanatatii din Romania.

CARACTERISTICI STRATAMED VS BENEFICII TRATAMENT

CARACTERISTICI
BENEFICII
1. Formula unica pe baza
de silicon ultrapurificat
Siliconul este prima recomandare a Ghidurilor Internationale pentru Managementul Cicatricilor, cu o eficienta demonstrata in peste 100 de studii clinice. In plus formula ultrapurificata garanteaza siguranta aplicarii pe plagi neepitelizate si lipsa reactiilor adverse.
2. Gel cu autouscare A fost creat pentru a inlocui plasturii cu silicon. Studiile comparative au demonstrat ca gelul siliconic este la fel de eficient, dar mai bine tolerat de pacienti si reduc riscul de macerare al plagii sau dermatita de contact. In plus nu necesita igienizare si nu adera la tesutul de granulatie nou format, accelerand reepitelizarea plagii.
3. Formula semi-ocluziva Sudiile au demonstrat ca permite schimbul de O2 si CO2 pentru a favoriza proliferarea celulara, mentinand in acelasti timp hidratarea optima la nivelul plagii. Acest lucru favorizeaza reducerea raspunsului inflamator, cresterea confortului local, reepitelizarea mai rapida a plagii si normalizarea productiei de colagen.
4. Formula inerta Nu permite dezvoltarea bacteriilor patogene pe suprafata sa si protejeaza plaga de contaminarea bacteriana.
5. Biocompatibil Datorita puritatii materialului, are o compatibilitate optima cu tesuturile si fluidele corpului
6. Fara PH Nu are un PH detectabil, nu interactioneaza cu mantaua acida a pielii, fiind foarte bine tolerat.
7. Nu contine apa Nu poate duce la macerarea plagii in timp
8. Nu contine SiO2 Nu determina dezvoltarea in timp a granulomului silicotic, o reactie adversa grava la produsele care contin SiO2
9. Rezistent la apa

 

Se poate efectua o igiena a zonei fara risc de patrundere a apei sau agentilor chimici. In plus dupa uscare permite aplicarea cosmeticelor cu factor de protectie solara, bandaje sub presiune sau machiaj.
10. Testat clinic

 

Un studiu clinic prospectiv efectuat pe 105 pacienti a demonstrat eficienta si siguranta aplicarii Stratamed pe plagi si leziuni deschise in rezultate in urma interventiilor chirurgicale, tratamente laser, peeling chimic, dermabraziune si revizuire a cicatricilor.

INDICATII STRATAMED®
STRATAMED® poate fi aplicat din primul moment pe plaga deschisa sau imediat dupa sutura chirurgicala:
     –  Post incizii sau excizii chirurgicale
     –  Arsuri de gr. I si II
     –  Arsuri de gr. III (dupa formarea tesutului de granulatie)
     –  Radiodermite acute
     –  Post tratamente estetice (laser CO2, peeling chimic, dermabraziune)
     –  Leziuni cutanate diverse

CONTRAINDICATII STRATAMED®
Aplicarea preparatului este contraindicata in caz de:
     –  Plagi infectate
     –  Plagi tunelizate
Atentie: Stratamed nu trebuie sa intre in contact cu ochii sau mucoasele, nici nu trebuie aplicat peste alte preparate farmaceutice/cosmetice.

MOD DE APLICARE STRATAMED®
Inainte de aplicarea Stratamed, asigurati-va ca zona este curatata si dezinfectata. Pentru ca produsul sa faca priza pe piele, asigurati-va ca ati tamponat bine exudatul in exces si ca zona este complet uscata.
Se aplica o cantitate mica de produs, in functie de dimensiunea plagii si prin masare usoara a zonei se intinde intr-un strat subtire. In momentul in care s-a uscat, Stratamed formeaza o pelicula fina, transparenta si semi-mata.
Daca este aplicat corect, Stratamed se usuca in aprox. 5 minute. In caz ca dupa acest interval produsul nu s-a uscat, inseamna ca s-a aplicat o cantitate prea mare. Se indeparteaza excesul de produs pentru a facilita uscarea.
In caz ca se doreste aplicarea ulterioara a unui pansament, nu mai este necesara asteptarea pentru ca produsul  sa se usuce. Pansamentul se poate aplica imediat dupa administrarea Stratamed.

POSOLOGIE STRATAMED®
1. Post incizii/excizii chirurgicale, arsuri de gr. II si III, etc:
Zone expuse (fata, gat, decolteu, maini): 2 aplicari/zi timp de 2-3 luni
Zone neexpuse:  1 aplicare/zi timp de 2-3 luni
2. Post tratamente estetice (laser, peeling chimic, dermabraziune)
2 aplicari/zi timp de 10 zile

Durata tratamentului este strict legata de profunzimea plagii si de timpul de maturare a cicatricii.
In cazul pacientilor cu istoric personal/familial de cicatrici hipertrofice si cheloide, se recomanda o durata a tratamentului de 6-9 luni.
Pentru rezultate optime, Stratamed trebuie mentinut in contact permenent direct cu pielea, 24h/zi, 7 zile pe saptamana.

COMPOZITIE
Polisiloxanes, Siloxan Resin

FORMA FARMACEUTICA
Tub de 5g: suficient pentru tratamentul unei cicatrici liniare de 2-4 cm, 2 aplicari/zi timp de  3 luniComenzi online: 0725-558.558
Cost transport curier rapid 16.7 RON-livrare in 48 h
La comenzile peste 350 RON transport GRATUIT !

Scrie-ne pe facebook